Over Davone

Met productie en ontwikkeling in Denemarken, een land dat bekend staat om zijn kwaliteit design en akoestische industrie, heeft Davone sinds 2007 luidsprekers met de hand vervaardigd. De combinatie van de hoogste geluids -en ontwerp kwaliteit maakt Davone een pionier in de high-end audio industrie.


In navolging van de Deense tradities biedt een flexibele en kleinschalige productie Davone de vrijheid om te experimenteren en idee├źn te implementeren die niet mogelijk zouden zijn in grootschalige productie. Dit stelt ons in staat om alleen innovatieve producten te maken waar we heel trots op zijn. En we weten dat de Davone klanten deze extra inspanning waarderen.


Met een langdurig bezit in het achterhoofd, ligt de focus op het genieten van muziek. En met hun kenmerkende uiterlijk bieden de Davone luidsprekers veel meer dan alleen de beste geluidskwaliteit. De tijdloze Davone-luidsprekers blijven vele jaren intrigerend in zowel geluid en design.


All our loudspeakers are handmade in Denmark
All our loudspeakers are handmade in Denmark

Davone is het brain-child van ir. Paul Schenkel, een luchtvaartingenieur met daarnaast een opleiding in de natuurkunde, een professionele achtergrond in akoestiek en een diepe passie voor ontwerp en architectuur uit het midden van de vorige eeuw.


"We werken voortdurend aan het verbeteren van de geluidskwaliteit, het ontwerp en de combinatie van deze twee. De beroemde woorden van Massimo Vignelli resoneerden echt met mij:" het leven van een ontwerper is een leven van vechten: een gevecht tegen de lelijkheid ". Zeker, wat dramatisch, maar toch, Davone is mij bijdrage in het gevecht tegen de monochromatische vierkante realiteit van vandaag".


Paul Schenkel